Proszę włączyć javascript aby skorzystać z tej funkcji.
Główna Torrenty Wstaw Wstaw Szybkie wstawianie Prośby Napisy Poradnik Załoga Hala sławy Premium Forum
Enable / Włącz Javascript

Laptopa czas zmienić...

Dyskusje na temat sprzętu oraz oprogramowania.

Moderator: <M>Rastaman1

Laptopa czas zmienić...

Postprzez jarek_UA (4) » 01 mar 2012, 18:08

Witam zamierzam kupić netbooka/laptopa http://www.komputronik.pl/product/14021 ... 48XPL.html
Głównie będzie użytkowany do obróbki zdjęć ,filmów , neta,muzy i... okazjonalnego grania i tu moje pytanie da się w miarę normalnie pograć w battlefielda 3 , modern warfare 3 , alana wake czy need for speed run ??- czyli nowe tytuły .. dodaje że jestem tak zwanym niedzielnym graczem :wink: więc mogę mieć rozdzielczość 640x480 i minimalne detale
Obrazek
Avatar użytkownika
jarek_UA (4)
[Użytkownik]
 
Posty: 26
Dołączył(a): 28 lut 2012, 09:36
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Re: laptopa czas zmienic...

Postprzez Skrafi2 (7) » 01 mar 2012, 18:11

wez acera mam znajomego ktory sobie chwali i bateria pociagnie 4 godziny http://www.komputronik.pl/product/13425 ... zarny.html
Avatar użytkownika
Skrafi2 (7)
[Użytkownik]
 
Posty: 94
Dołączył(a): 09 mar 2010, 16:11
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Re: laptopa czas zmienic...

Postprzez Skrafi2 (7) » 01 mar 2012, 20:48

o graniu w coda lub battlefielda to zapomnij na netbooku bedzie sie tak cieło ze nieporownanie po peirwsze nei ma procesora a karta nie pociagnie takiego tytulu pojsc to pojdzie ale nie bedziesz w stanie grac nawet nanajmniejszej rozdziałce netboook nei sluzy do grania jesli juz chcesz grac raz w tygodniu to zainwestuj w laptopa
Avatar użytkownika
Skrafi2 (7)
[Użytkownik]
 
Posty: 94
Dołączył(a): 09 mar 2010, 16:11
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Re: laptopa czas zmienic...

Postprzez Zabaq (10) » 01 mar 2012, 20:54

Podaj kwotę jaką możesz przeznaczyć na tego netbooka/laptopa. Od razu netbooki odradzam nawet do niedzielnego grania ;)
Seriously...It's not supposed to be easy...
that's why it feels so fucking good.
Avatar użytkownika
Zabaq (10)
[V.I.P.]
 
Posty: 464
Dołączył(a): 02 paź 2009, 17:59
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Re: laptopa czas zmienic...

Postprzez jarek_UA (4) » 01 mar 2012, 21:36

1400 max czemu odradzasz netbooka
i dziękować wszystkim za poświęcony czas
Obrazek
Avatar użytkownika
jarek_UA (4)
[Użytkownik]
 
Posty: 26
Dołączył(a): 28 lut 2012, 09:36
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Re: laptopa czas zmienic...

Postprzez Skrafi2 (7) » 01 mar 2012, 23:29

odradzam ze wzgledu na wydajnosc w stosunku do cenu starszy laptop byl by o wiele lepszy
Avatar użytkownika
Skrafi2 (7)
[Użytkownik]
 
Posty: 94
Dołączył(a): 09 mar 2010, 16:11
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Re: laptopa czas zmienic...

Postprzez Zabaq (10) » 01 mar 2012, 23:33

Netbook jest dobry do robienia prezentacji, przeglądania internetu pisania maili, oglądania filmów podczas podróży. Poza tym karty dedykowane i te zintegrowane (w większości) w netbookach nie uciągną żadnej z nowych gier nawet na maksymalnie minimalnych ustawieniach. Dlatego lepiej zakupić coś większego za tę cenę. Za taką kasę to lepiej złożyć sobie komputer stacjonarny. Ale to zależy od tego czy pasuje Ci stacjonarny.
Seriously...It's not supposed to be easy...
that's why it feels so fucking good.
Avatar użytkownika
Zabaq (10)
[V.I.P.]
 
Posty: 464
Dołączył(a): 02 paź 2009, 17:59
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Re: laptopa czas zmienic...

Postprzez Usunięty » 02 mar 2012, 05:26

jak zamierzasz pograć na lapku to proponuje coś takiego
http://www.dell.com/pl/p/alienware-m18x/pd
ale umówmy się że jest po za naszym zasięgiem "cena"

Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
Usunięty
[]
 
Posty: 271
Dołączył(a): 01 wrz 2010, 16:11
Podziękował : 32 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Re: laptopa czas zmienic...

Postprzez MichalZGD (11) » 02 mar 2012, 08:47

Może nie dla nas ta "cena" ale jestem ciekaw ile trzyma bateria (pod obciążeniem Np gra) bo tyle ma tego tam napchane a wsio potrzebuje sztrumu by działać :rolleyes: .
No i ta waga 5,41 kg.
Avatar użytkownika
MichalZGD (11)
[Użytkownik]
 
Posty: 630
Dołączył(a): 07 lut 2009, 18:39
Podziękował : 41 razy
Otrzymał podziękowań: 39 razy

Re: laptopa czas zmienic...

Postprzez jarek_UA (4) » 02 mar 2012, 10:46

Ja tam wole laptopa
mobilność i małe rozmiary z stacjonarnym nie będę jeździł w pociągu itd
Ewntualnie myślałem nad dokupieniem RAMU mam tylko 1GB DDR-2 ... grafika jest geforce 7400 ma 128 mb ale potrafi ciągnąć 384 MB z ramu i tak myślę by kupić te 2 GB wtedy miałbym te 2,5 GB ramu wiec grafika mogłaby sobie brać te 384 mb . procek mam dobry 2 rdzenie i troche szkoda laptopa co o tym sadzicie
Bo grając nawet odpaliłem Metro 2033 hehe... mieli dyskiem w nowszych grach a to oznaka że brakuje ramu
Obrazek
Avatar użytkownika
jarek_UA (4)
[Użytkownik]
 
Posty: 26
Dołączył(a): 28 lut 2012, 09:36
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Re: laptopa czas zmienic...

Postprzez MichalZGD (11) » 02 mar 2012, 11:47

Ja mam stacjonarny i lapka a ramu dołóż. Mi śmiga BF3 na Maxx :rolleyes: (na lapku)
Avatar użytkownika
MichalZGD (11)
[Użytkownik]
 
Posty: 630
Dołączył(a): 07 lut 2009, 18:39
Podziękował : 41 razy
Otrzymał podziękowań: 39 razy

Re: laptopa czas zmienic...

Postprzez Zabaq (10) » 02 mar 2012, 12:02

jarek_UA napisał(a):Ja tam wole laptopa
mobilność i małe rozmiary z stacjonarnym nie będę jeździł w pociągu itd
Ewntualnie myślałem nad dokupieniem RAMU mam tylko 1GB DDR-2 ... grafika jest geforce 7400 ma 128 mb ale potrafi ciągnąć 384 MB z ramu i tak myślę by kupić te 2 GB wtedy miałbym te 2,5 GB ramu wiec grafika mogłaby sobie brać te 384 mb . procek mam dobry 2 rdzenie i troche szkoda laptopa co o tym sadzicie
Bo grając nawet odpaliłem Metro 2033 hehe... mieli dyskiem w nowszych grach a to oznaka że brakuje ramu


Za kasę, którą dysponujesz możesz dokupić sobie coś ciekawszego do stacjonarnego, bo lapka ciekawego za to nie kupisz. Zastanów się :wink:
Seriously...It's not supposed to be easy...
that's why it feels so fucking good.
Avatar użytkownika
Zabaq (10)
[V.I.P.]
 
Posty: 464
Dołączył(a): 02 paź 2009, 17:59
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Re: laptopa czas zmienic...

Postprzez Skrafi2 (7) » 02 mar 2012, 14:37

jarek UA dokup ram teraz jest bardzo tani w komputroniku alb gdzie masz blizej i taniej
Avatar użytkownika
Skrafi2 (7)
[Użytkownik]
 
Posty: 94
Dołączył(a): 09 mar 2010, 16:11
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Re: laptopa czas zmienic...

Postprzez jarek_UA (4) » 02 mar 2012, 15:59

ciać gry sobie mogą mi to nie przeszkadza ważne żeby nie gubił tekstur (GTA 4 , CRYSIS 2 , ) WIEM ŻE to wina braku pamieci na grafice ale czy problem minie ? bo wtedy na moje rozumowanie grafika będzie miała więcej pamięci na tekstury gdy sobie dociągnie te 384 mb bo własnej pamięci ma 128 mb :judge:
Jak mówisz że jest tania to nawet załadowałbym mu 3GB A TO CO MAM 2x512 sprzedał

CORSAIR to dobra firma myślę http://www.komputronik.pl/product/36739 ... z_CL5.html
Obrazek
Avatar użytkownika
jarek_UA (4)
[Użytkownik]
 
Posty: 26
Dołączył(a): 28 lut 2012, 09:36
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Re: laptopa czas zmienic...

Postprzez MichalZGD (11) » 02 mar 2012, 16:20

Avatar użytkownika
MichalZGD (11)
[Użytkownik]
 
Posty: 630
Dołączył(a): 07 lut 2009, 18:39
Podziękował : 41 razy
Otrzymał podziękowań: 39 razy

Re: laptopa czas zmienic...

Postprzez jarek_UA (4) » 03 mar 2012, 11:13

też myslałem o tym tylko że ja mam 32 bitowy procesor a win 7 32 bit widzi 3,25 Gb na pewno fajnie by śmigało wszystk tylko czy geforce z seri 7xxx mający własnej pamięci 128 i biorącej z ramu 384 mb max dałby radę odpalić nowe gry na low i wszystko na minimum ? niby mam dużo ramu procek ma 1,8ghz x 2 intel core 2 duo na płycie głównej intel 945
Obrazek
Avatar użytkownika
jarek_UA (4)
[Użytkownik]
 
Posty: 26
Dołączył(a): 28 lut 2012, 09:36
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Re: laptopa czas zmienic...

Postprzez Zabaq (10) » 03 mar 2012, 11:50

Słuchaj jak nie chcesz za dużo wydawać to kup sobie Ge Force 9800GT, albo 9600GT lub też 8800GT. Powinien pasować do twojej płyty głównej. Jakiś tani procesor też mógłbyś kupić troszkę nowszy od tego, który posiadasz.
Seriously...It's not supposed to be easy...
that's why it feels so fucking good.
Avatar użytkownika
Zabaq (10)
[V.I.P.]
 
Posty: 464
Dołączył(a): 02 paź 2009, 17:59
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Re: laptopa czas zmienic...

Postprzez protyper (6) » 03 mar 2012, 14:33

Nie no te GT co Zaba napisales to tak jakbys powiedzial... Zamontuj sobie silnik z auta do auta. Za 1400 zapomnij o dobrym laptopie.

http://screenshooter.net/0904053/kqhxdix

Stacjonarka:
- w miare szybkie kosci ram (1333mHz) do grafy, muzy i filmow styka. Na granie tez. powiedzmy lepsze jak srednie detale i bedzie plynnie smigac.
- Grafa i też niczego sobie taktowanie do domowej obróbki medialnych plikow
- procek wydoli

Tak na moje oko to 2 max 4 lata pośmiga...

Laptopa jeżeli chcesz to uzbieraj minimum 3000 choć i tak ciezko bedzie znalezc w miare rozsadne rozwiazanie. Rozumiem, ze laptop musi byc tak?
hmmm Zawsze szukaj od plyty glownej, patrz na parametry oraz ile i jakich wpusci kosci oraz procków na pokład. Z lapem jest jak z tapetą... jak sie wysłuży to trzeba zerwać ;) Wiadomo rozbudujesz pozniej ale ... cenowo - nie bedzie Ci sie to oplacac. W laptokach placi sie za wygode i wyglad, nie za wydajnosc i jakosc.

Na allegro tak na szybko pokaze Ci CZEGO NIE KUPUJ! ... ponad 2 klocki koszta.

i tak

Masz 4 ramy (niestety nie podali taktowania kości - obstawiam na 1333MHz albo mniejsze)

Karta graficzna AMD Radeon HD 6490M (1 GB GDDR5 dedykowany) - czyli nie wiadomo nic... tak samo... zero statystyk, nie ma danych taktowania, predkosci rdzenia karty itd. To ze ma 1GB ddr5 nie znaczy ze jest dobra. Zreszta wszystkie M karty... ulubienice laptoków. Trzeba sie wypytac i rozeznac. Ta oferta to taki "chłyt maktetingdody" ;)

To samo z dyskiem 500gb sata... czyli mala wtyczka i 7200 obrotom na minute..a gdzie cache ?ni ma..a gdzie firma? ni ma... czyli mamy ladny przyklad kota w worku.

Daje sobie kabel od klawiatury bezprzewodowej uciac, ze jak ktos to kupi to za 3 miesiace bedzie jezdzil po serwisach albo sprzeda innemu głuptaskowi ;)

i do tego dali win 64bit

Jedna rzecz w tym lapie mi sie podoba...obudowa.

Przyklad drugi http://allegro.pl/laptop-dell-inspiron- ... 89487.html

procek 2 rdzenie, slabiutki, karta Radeon 4225 (wtf :D) 400MHz, maly dysk, ram... powiedzmy bedzie...na pol roku.iiii... tyle... do tego brzydki. 1400 zeta... nie kupuj!


trzy :

http://allegro.pl/laptop-dell-inspiron- ... 52779.html

no ten powiedzmy... da rade. Ale znowu. Max 8 GB, 1333MHz. Dysk wolny noname firma, GF 525M oraz integra 2 gb ddr3 pamieci wlasnej (tylko jaka predkosc?)

za to masa niepotrzebnych danych :

24 miesiące gwarancji Collect and Return
Możliwość zabezpieczenia linką (port Kensington Lock)
Obsługa technologii Intel WiDi
Port USB z funkcją ładowania
Technologia nVidia OPTIMUS
Wbudowana kamera internetowa 1.0 Mpix
Wbudowane głośniki stereo obsługujące technologię SRS Sound
Wbudowany mikrofon
Wielodotykowy, intuicyjny touchpad
Wydzielona klawiatura numeryczna
Wymienna pokrywa matrycy
Wymienna pokrywa matrycy - opcja SWITCH

Nie bierzemy!

tak mozna pisac i pisac... Sorry ... laptop :/ jedynie do netu, ogladnac film posluchac muzyki. Jezeli obrobka medialna wchodzi w gre to uzbroj sie w mocna grafe, szybki ram i pasujacy 4 rdzeniowy proc. Pozdrawiam i polecam stacjonarke ;)
http:// p l. 2 0 d o l l a r s 2 s u r f . com/?ref=239918 kompa sie dorobiłem na tym :D nie kasować chce dobrze dla luda ;)
Avatar użytkownika
protyper (6)
[Użytkownik]
 
Posty: 97
Dołączył(a): 17 paź 2010, 12:27
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: laptopa czas zmienic...

Postprzez MichalZGD (11) » 03 mar 2012, 14:39

protyper nic dodać nic ując czyli ok 2000 zł wzwyż (moje zdanie) ja dałem za swojego 2499 zł :D
Avatar użytkownika
MichalZGD (11)
[Użytkownik]
 
Posty: 630
Dołączył(a): 07 lut 2009, 18:39
Podziękował : 41 razy
Otrzymał podziękowań: 39 razy

Re: laptopa czas zmienic...

Postprzez jarek_UA (4) » 03 mar 2012, 15:45

w sumie macie racje kupie stacjonarny , a laptop na podróże jest ;) dzięki za odpowiedzi wszystkim bo temat się rozwinął ostro
Obrazek
Avatar użytkownika
jarek_UA (4)
[Użytkownik]
 
Posty: 26
Dołączył(a): 28 lut 2012, 09:36
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Następna strona

Powrót do Hardware & Software

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość