Proszę włączyć javascript aby skorzystać z tej funkcji.
Główna Torrenty Wstaw Wstaw Szybkie wstawianie Prośby Tłumaczenia Poradnik Załoga Hala sławy Premium Forum
Enable / Włącz Javascript

Max Payne 3 - Problem z uruchomieniem

Problemy i dyskusja o grach.

Moderator: <M>Rastaman1

Max Payne 3 - Problem z uruchomieniem

Postprzez Juubi10 (1) » 03 cze 2012, 15:08

Witam ! Mam Max Payne 3 od BlackBox , crack Skidrow . Wszystko się uruchamia dobrze , tylko nie chce mi się gra załadować po komunikacie "Loading" (zaraz po wciśnięciu Start") . Może mieliście podobny problem ? Proszę o pomoc

Win 7 x64
8gb ram
athlon 2x3.0gHz
Karta 1gb !

Za ten post autor Juubi10 (1) otrzymał podziękowanie od
Gazeciarz (14) (11 wrz 2012, 13:45)
Ocena: 6.67%
 
Avatar użytkownika
Juubi10 (1)
[Użytkownik]
 
Posty: 1
Dołączył(a): 30 maja 2012, 13:07
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Max Payne 3 - Problem z uruchomieniem

Postprzez benus26 (1) » 04 cze 2012, 14:07

Mam ten sam problem!! Prosze o Pomoc!!

Za ten post autor benus26 (1) otrzymał podziękowanie od
Gazeciarz (14) (11 wrz 2012, 13:45)
Ocena: 6.67%
 
Avatar użytkownika
benus26 (1)
[Użytkownik]
 
Posty: 1
Dołączył(a): 10 lip 2008, 20:21
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Max Payne 3 - Problem z uruchomieniem

Postprzez seed1990 (2) » 04 cze 2012, 14:29

Aktualizacja sterowników graficznych na pierwszym miejscu oraz bibliotek DirectX jeżeli tego nie zrobiłeś. Ewentualnie jeszcze reinstall gry.

Za ten post autor seed1990 (2) otrzymał podziękowanie od
Gazeciarz (14) (11 wrz 2012, 13:46)
Ocena: 6.67%
 
Avatar użytkownika
seed1990 (2)
[Użytkownik]
 
Posty: 15
Dołączył(a): 25 wrz 2011, 11:18
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Max Payne 3 - Problem z uruchomieniem

Postprzez Usunięty » 04 cze 2012, 14:36

A zrobiliscie wszystko zgodnie z instrukcja ? Z tego co sprawdzilem na innej stronie 100+ osob potwierdzilo ze gra dziala , a tylko 3 osoby napisaly ze nie dziala . Wiec blad lezy po waszej stronie i nie radzicie sobie z instalacja.

Make sure that 'MaxPayne3.exe' is blocked by firewall from going online. Czyli musicie zablokowac firewallem plik exe gry , zeby sie nie laczyla z netem , podczas uruchomienia. Sprawdzic czy czy reszta programow jest zainstalowana dobrze.. nizej macie opis . Jak macie problemy z angielskim, uzyjcie tlumacza jakiegos.



iNSTALL

1.Mount or Burn
2.Run Setup.exe
3.Start the game from desktop
4.Support game developers like we do


NOTE

Please make sure of these programs are installed
properly before launching the game 1. Social Club 2.MP3_Launcher. They are already included in setup
process, but incase of anything happends. They are in 'isoRedist'.

Also setup process do copy folder 'profiles' to 'DocumentsRockstar GamesSocial Club', if it didnt go well do it manually.
Its in the game folder.

Make sure that 'MaxPayne3.exe' is blocked by firewall from going online.

About videos quality : The original videos size are 8GB with 1920x1080 resolution, we recoded to 1280x720 with good bitrate still high quality.
If you dont like recoding and still want lossless videos wait for lossless repack or get Full-iSo instead.

Notes: DLC, Update and Multiplayer is also included in this release :)

Okey here is a simple FIX for you who got Loading problem.
1. Make sure the installer extracted the profiles to "Documents -> Rockstar Games -> Social Club ->".
2. Make sure you installed MP3_Launcher and Social Club.
3. Open notepad or other text editor, in it add this:
PlayMaxPayne3.exe -scofflineonly
and save it as PlayMaxPayne3.bat and save it-put it in the Max payne 3 game directory.
Start game using PlayMaxPayne3.bat
This is a simple fix you can try if you have the loading problem...
Avatar użytkownika
Usunięty
[]
 
Posty: 261
Dołączył(a): 23 sty 2011, 05:15
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 20 razy

Re: Max Payne 3 - Problem z uruchomieniem

Postprzez chester67 (4) » 05 cze 2012, 01:03

ja odpalilem werjsje Max Payne 3 RETAIL DVD [NO CRACK] READNFO-P2P + reloaded crack 192mb

1. Zamontowalem w Daemon Tools lite obraz dvd1 i instalowalem gre normalnie az do dvd4.

2. Zaopatrzylem sie w crack od reloaded ktory mial od razu aktualizacje i wazyl spakowany 192MB

3. Po rozpakowaniu cracka mamy 2 foldery i narazie interesuje nas "updates" w ktorym sa 3 pliki:
MP3_Launcher_1_13_0_0.exe
MP3_Patch_Update_1_0_0_17.exe
Social Club v1.0.9.5 Setup.exe

ja palilem kazdy po kolei i jak wszystko weszlo to zabralem sie za drugi folder.

4. Folder rld-mp3 ktory zawiera:
folder dlc
folder profiles
binkw32.dll
gsrld.dll
MaxPayne3.exe
reloaded.nfo

Zanaczylem te wszystkie pliki i wrzucilem do Rockstar Games\Max Payne 3 i podmienilem wszystko co trzeba.

(!) 5. Gre odpalilem z exeka o nazwie PlayMaxPayne3.exe NIE z MaxPayne3.exe bo wywalalo blad.

6. Ok gra odpala i teraz wyskakuje Aktualizacja ktora klikamy anuluj.

7. Jako pierwszy laduje sie Social Club w ktorym na zywca sie zarejstrowalem podajac nick, mail i haslo i wszystko gra i spiewa juz mozna grac.

Z tego co wyczytalem to gra jest robiona pod nvidie i nie gwarantuje ze na radeonach ati bedzie dzialac. Nie wylaczalem neta ani nic nie blokowalem na firewallu jak radzila instrukcja po angielsku bo mialem to w dupie. Z tym wczytywaniem jeszcze bym spróbował wcisnac raz "home" i jak sie pojawi social club to jeszcze raz. Czesc i powodzenia.

Za ten post autor chester67 (4) otrzymał podziękowanie od
Gazeciarz (14) (11 wrz 2012, 13:46)
Ocena: 6.67%
 
Avatar użytkownika
chester67 (4)
[Użytkownik]
 
Posty: 2
Dołączył(a): 12 sie 2011, 09:22
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Max Payne 3 - Problem z uruchomieniem

Postprzez qazplmm (1) » 07 cze 2012, 11:19

Ja utknąłem jeszcze wcześniej. Zrobiłem wszystko jak radzili włącznie z wyłączaniem zapory i antywirusa. Przeniosłem wszystko z folderu crack i teraz:
Po uruchomieniu MaxPayne3 wyskakuje błąd, a po nim drugi. Czepia się pliku, który jest w folderze, a potem go usuwa. Po uruchomieniu PlayMaxPayne3 żąda aktualizacji gry. Gdy dam anuluj nie włącza się. Gdy dam OK pobiera łatkę, potem coś jeszcze. Po instalacji tego drugiego pojawia się Status:Bezczynność i nic się nie dzieje. Po odłączeniu internetu mam możliwość uruchomienia w trybie offline, ale wtedy wszystko wygląda tak samo jakbym włączył MaxPayne3. Próbowałem pobrać ten plik (gsrld.dll) z innego źródła. Nie pomogło.
Wie ktoś co można z tym zrobić?
@Edit:
Po ponownym wgraniu Update'ów jest nieco inaczej. Teraz po uruchomieniu MaxPayne3 prosi aby uruchomić go z aplikacji startowej i wyświetla jakiś tekst po japońsku. W międzyczasie wyskakuje, że program przestał działać. Próbując odpalić z PlayMaxPayne3 jest tak samo. Każe się aktualizować, a jak dam mu anuluj nic się nie dzieje.
Ostatnio edytowano 07 cze 2012, 11:45 przez qazplmm (1), łącznie edytowano 1 raz

Za ten post autor qazplmm (1) otrzymał podziękowanie od
Gazeciarz (14) (11 wrz 2012, 13:46)
Ocena: 6.67%
 
Avatar użytkownika
qazplmm (1)
[Użytkownik]
 
Posty: 21
Dołączył(a): 07 cze 2012, 11:14
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Re: Max Payne 3 - Problem z uruchomieniem

Postprzez MouSou (1) » 07 cze 2012, 11:35

A tak a propo ... Czy ta gra działa na WINDOWS XP SERVICE PACK 3 ?

Za ten post autor MouSou (1) otrzymał podziękowanie od
Gazeciarz (14) (11 wrz 2012, 13:46)
Ocena: 6.67%
 
Avatar użytkownika
MouSou (1)
[Użytkownik]
 
Posty: 1
Dołączył(a): 07 cze 2012, 11:29
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Max Payne 3 - Problem z uruchomieniem

Postprzez kawecki13 (4) » 07 cze 2012, 12:26

qazplmm napisał(a):Ja utknąłem jeszcze wcześniej. Zrobiłem wszystko jak radzili włącznie z wyłączaniem zapory i antywirusa. Przeniosłem wszystko z folderu crack i teraz:
Po uruchomieniu MaxPayne3 wyskakuje błąd, a po nim drugi. Czepia się pliku, który jest w folderze, a potem go usuwa. Po uruchomieniu PlayMaxPayne3 żąda aktualizacji gry. Gdy dam anuluj nie włącza się. Gdy dam OK pobiera łatkę, potem coś jeszcze. Po instalacji tego drugiego pojawia się Status:Bezczynność i nic się nie dzieje. Po odłączeniu internetu mam możliwość uruchomienia w trybie offline, ale wtedy wszystko wygląda tak samo jakbym włączył MaxPayne3. Próbowałem pobrać ten plik (gsrld.dll) z innego źródła. Nie pomogło.
Wie ktoś co można z tym zrobić?
@Edit:
Po ponownym wgraniu Update'ów jest nieco inaczej. Teraz po uruchomieniu MaxPayne3 prosi aby uruchomić go z aplikacji startowej i wyświetla jakiś tekst po japońsku. W międzyczasie wyskakuje, że program przestał działać. Próbując odpalić z PlayMaxPayne3 jest tak samo. Każe się aktualizować, a jak dam mu anuluj nic się nie dzieje.


ten plik gsrld.dll bedzie z automatu usuwany przez antywirusa, bo bedzie go odczytywal jako virus
Nie oglądaj się na innych, idź własną drogą

Za ten post autor kawecki13 (4) otrzymał podziękowanie od
Gazeciarz (14) (11 wrz 2012, 13:47)
Ocena: 6.67%
 
Avatar użytkownika
kawecki13 (4)
[Użytkownik]
 
Posty: 14
Dołączył(a): 21 maja 2011, 16:26
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Max Payne 3 - Problem z uruchomieniem

Postprzez qazplmm (1) » 07 cze 2012, 14:15

kawecki13 napisał(a):
qazplmm napisał(a):Ja utknąłem jeszcze wcześniej. Zrobiłem wszystko jak radzili włącznie z wyłączaniem zapory i antywirusa. Przeniosłem wszystko z folderu crack i teraz:
Po uruchomieniu MaxPayne3 wyskakuje błąd, a po nim drugi. Czepia się pliku, który jest w folderze, a potem go usuwa. Po uruchomieniu PlayMaxPayne3 żąda aktualizacji gry. Gdy dam anuluj nie włącza się. Gdy dam OK pobiera łatkę, potem coś jeszcze. Po instalacji tego drugiego pojawia się Status:Bezczynność i nic się nie dzieje. Po odłączeniu internetu mam możliwość uruchomienia w trybie offline, ale wtedy wszystko wygląda tak samo jakbym włączył MaxPayne3. Próbowałem pobrać ten plik (gsrld.dll) z innego źródła. Nie pomogło.
Wie ktoś co można z tym zrobić?
@Edit:
Po ponownym wgraniu Update'ów jest nieco inaczej. Teraz po uruchomieniu MaxPayne3 prosi aby uruchomić go z aplikacji startowej i wyświetla jakiś tekst po japońsku. W międzyczasie wyskakuje, że program przestał działać. Próbując odpalić z PlayMaxPayne3 jest tak samo. Każe się aktualizować, a jak dam mu anuluj nic się nie dzieje.


ten plik gsrld.dll bedzie z automatu usuwany przez antywirusa, bo bedzie go odczytywal jako virus

Przy włączonym antywirusie nie pozwala mi go nawet przenieść twierdząc, że nie mam uprawnień. Plik się usuwa gdy antywirus jest wyłączony.
Chester67 powiedział, że przy pytaniu o aktualizację nacisnął anuluj i uruchomił się Social Club. U mnie jest napisane wprost: dopóki nie zainstaluję aktualizacji nie będę mógł grać. Gdy naciskam anuluj nic się nie dzieje.

Za ten post autor qazplmm (1) otrzymał podziękowanie od
Gazeciarz (14) (11 wrz 2012, 13:47)
Ocena: 6.67%
 
Avatar użytkownika
qazplmm (1)
[Użytkownik]
 
Posty: 21
Dołączył(a): 07 cze 2012, 11:14
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Re: Max Payne 3 - Problem z uruchomieniem

Postprzez Usunięty » 07 cze 2012, 15:02

Musisz dodac ten plik to wyjatkow..zeby program nic z nim nie robil , bo prawdopodobnie przenosi Ci go odrazu do kwaratanny , to czy wylaczysz antywirusa czy nie , niczego nie zmieni , jak plik juz tam jest.
Po pierwsze moja rada.. z tego co mysle to masz AVG prawda ? ten antyvirus ciagle bedzie robic takie jaja w grach.
No i przede wszystkim , moze sprobuj zainstalowac gre , a potem odpalac ja z konta administratora , czasem to pomaga.



@MouSou (1) Minimum: Windows 7 32/64 Service Pack 1, Windows Vista 32/64 Service Pack 2, Windows XP 32/64 Service Pack 3
Tak dziala na XP SP3 , ale zalecany jest windows 7 , mozesz miec dziwne jaja z grafika na XP itd
Avatar użytkownika
Usunięty
[]
 
Posty: 261
Dołączył(a): 23 sty 2011, 05:15
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 20 razy

Re: Max Payne 3 - Problem z uruchomieniem

Postprzez qazplmm (1) » 07 cze 2012, 16:11

Pallad napisał(a):Musisz dodac ten plik to wyjatkow..zeby program nic z nim nie robil , bo prawdopodobnie przenosi Ci go odrazu do kwaratanny , to czy wylaczysz antywirusa czy nie , niczego nie zmieni , jak plik juz tam jest.
Po pierwsze moja rada.. z tego co mysle to masz AVG prawda ? ten antyvirus ciagle bedzie robic takie jaja w grach.
No i przede wszystkim , moze sprobuj zainstalowac gre , a potem odpalac ja z konta administratora , czasem to pomaga.



@MouSou (1) Minimum: Windows 7 32/64 Service Pack 1, Windows Vista 32/64 Service Pack 2, Windows XP 32/64 Service Pack 3
Tak dziala na XP SP3 , ale zalecany jest windows 7 , mozesz miec dziwne jaja z grafika na XP itd

Już nie czepia się tego pliku, ale dalej wywala japoński komunikat, a przy Launcherze chce aktualizacji. Nie zaktualizowałem, ale domyślam się, że skończy się to tak samo jak wcześniej i będę musiał na nowo crackować. Co zrobić żeby nie musieć aktualizować?
@Down:
Jak dostanę się do kompa odinstaluję grę i spróbuję zrobić wszystko jeszcze raz. Nagram w jaki sposób to robię i jeśli dalej nie będzie działać to przynajmniej będzie można ocenić co zrobiłem (albo czego nie zrobiłem) źle.
Ostatnio edytowano 07 cze 2012, 16:42 przez qazplmm (1), łącznie edytowano 1 raz

Za ten post autor qazplmm (1) otrzymał podziękowanie od
Gazeciarz (14) (11 wrz 2012, 13:47)
Ocena: 6.67%
 
Avatar użytkownika
qazplmm (1)
[Użytkownik]
 
Posty: 21
Dołączył(a): 07 cze 2012, 11:14
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Re: Max Payne 3 - Problem z uruchomieniem

Postprzez Usunięty » 07 cze 2012, 16:13

Ja nie mam pojecia co ty robisz zle , wyzej masz dwa opisy jak uruchomic gre , ludzie potwierdzaja ze dziala , wiec cos musisz robic zle , ja nie mam pojecia co.
Zrob powoli krok po kroku jeszcze raz jak w opisie.
Avatar użytkownika
Usunięty
[]
 
Posty: 261
Dołączył(a): 23 sty 2011, 05:15
Podziękował : 1 raz
Otrzymał podziękowań: 20 razy

Re: Max Payne 3 - Problem z uruchomieniem

Postprzez StreetS (1) » 07 cze 2012, 16:24

Mam Problem między innymi ;D jest on taki że gra normalnie odpala ale wymaga Jakieś Aktywacji gry ;D i nie moge w nią pograć co poradzicie ;D ? Proszę ;D Szybko i Piszcie po polsku bo jestem Laikiem

Za ten post autor StreetS (1) otrzymał podziękowanie od
Gazeciarz (14) (11 wrz 2012, 13:47)
Ocena: 6.67%
 
Avatar użytkownika
StreetS (1)
[Użytkownik]
 
Posty: 4
Dołączył(a): 30 sty 2011, 16:38
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Re: Max Payne 3 - Problem z uruchomieniem

Postprzez Rafal1596 (7) » 07 cze 2012, 23:59

Juubi10 słyszałem że to tej gry trzeba 16 GB RAMU ale nie wiem czy to prawda ;)

Za ten post autor Rafal1596 (7) otrzymał podziękowanie od
Gazeciarz (14) (11 wrz 2012, 13:48)
Ocena: 6.67%
 
Avatar użytkownika
Rafal1596 (7)
[Użytkownik]
 
Posty: 152
Dołączył(a): 07 sty 2012, 14:30
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy

Re: Max Payne 3 - Problem z uruchomieniem

Postprzez anubis98 (1) » 08 cze 2012, 06:07

8GB RAM w zupełności wystarczy

Za ten post autor anubis98 (1) otrzymał podziękowanie od
Gazeciarz (14) (11 wrz 2012, 13:48)
Ocena: 6.67%
 
Avatar użytkownika
anubis98 (1)
[Użytkownik]
 
Posty: 2
Dołączył(a): 30 sty 2008, 07:35
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Re: Max Payne 3 - Problem z uruchomieniem

Postprzez StreetS (1) » 08 cze 2012, 07:19

ey pomózcie mi ominąc tą aktywacje social club ;)) odłaczenie neta nic nie daje ;(( a spokojnie pójdzie ci na 4gb Ram ;D
Avatar użytkownika
StreetS (1)
[Użytkownik]
 
Posty: 4
Dołączył(a): 30 sty 2011, 16:38
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Re: Max Payne 3 - Problem z uruchomieniem

Postprzez qazplmm (1) » 08 cze 2012, 08:30

StreetS napisał(a):ey pomózcie mi ominąc tą aktywacje ;)) odłaczenie neta nic nie daje ;(( a spokojnie pójdzie ci na 4gb Ram ;D

Przyłączam się.

Po ponownej instalacji i zrobieniu wszystkiego od nowa gra działa, ale chce żebym wpisał kod aktywacyjny. Rzecz jasna go nie mam i nie będę miał więc jedynym rozwiązaniem jest jakiś ominięcie. Wie ktoś jak to ominąć?
@Edit:
Udało się. Pobrałem pliki stąd i wrzuciłem je do folderu z grą. Wcześniej dodałem MaxPayne3 i PlayMaxPayne3 do reguł wychodzących w zaporze. Udało mi się uruchomić grę bezpośrednio, a nie z launchera. Kod aktywacyjny miałem podany. Wystarczyło go przepisać.

Ale ta gra nie odpuszcza w sprawianiu mi problemów. Chciałem zmienić ustawienia graficzne (pełny ekran i ustawienie jakości grafiki na taką, którą zniesie mój komputer). Pod paskami do zmian jest napisane ile mamy dostępnej pamięci i ile potrzeba. W dostępnej pamięci gra pokazuje 0MB i nie mogę nawet ruszyć tych ustawień bo nie pozwala mi ich zapisać.

Za ten post autor qazplmm (1) otrzymał podziękowanie od
Gazeciarz (14) (11 wrz 2012, 13:48)
Ocena: 6.67%
 
Avatar użytkownika
qazplmm (1)
[Użytkownik]
 
Posty: 21
Dołączył(a): 07 cze 2012, 11:14
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Re: Max Payne 3 - Problem z uruchomieniem

Postprzez StreetS (1) » 08 cze 2012, 13:02

Potwierdzam ;D działa powysza rad ;))

Za ten post autor StreetS (1) otrzymał podziękowanie od
Gazeciarz (14) (11 wrz 2012, 13:48)
Ocena: 6.67%
 
Avatar użytkownika
StreetS (1)
[Użytkownik]
 
Posty: 4
Dołączył(a): 30 sty 2011, 16:38
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Re: Max Payne 3 - Problem z uruchomieniem

Postprzez Patryk90_ (2) » 08 cze 2012, 14:04

qazplmm mozesz mi powiedziec jak dokladnie ominałes ten kod aktywacyjny krok po kroku?

Za ten post autor Patryk90_ (2) otrzymał podziękowanie od
Gazeciarz (14) (11 wrz 2012, 13:48)
Ocena: 6.67%
 
Avatar użytkownika
Patryk90_ (2)
[Użytkownik]
 
Posty: 7
Dołączył(a): 07 kwi 2011, 13:16
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Max Payne 3 - Problem z uruchomieniem

Postprzez StreetS (1) » 08 cze 2012, 14:17

ściagnij tamto gdzie pisze stąd ;D i skopjuj to do folderu z gra i odpal to MaxPeyne3 tylko nie odpalaj PlayMaxPeyne3 ;D bo wtedy sie zrombie ;D sory za ortografie ;d

Za ten post autor StreetS (1) otrzymał podziękowanie od
Gazeciarz (14) (11 wrz 2012, 13:49)
Ocena: 6.67%
 
Avatar użytkownika
StreetS (1)
[Użytkownik]
 
Posty: 4
Dołączył(a): 30 sty 2011, 16:38
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Następna strona

Powrót do Gry

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość