Proszę włączyć javascript aby skorzystać z tej funkcji.
Główna Torrenty Wstaw Wstaw Szybkie wstawianie Prośby Tłumaczenia Poradnik Załoga Hala sławy Premium Forum
Enable / Włącz Javascript

Nowa karta graficzna - pomóżcie

Dyskusje na temat sprzętu oraz oprogramowania.

Moderator: <M>Rastaman1

Nowa karta graficzna - pomóżcie

Postprzez Agatix_001 (7) » 04 mar 2010, 21:55

Mam na oku tą kartę graficzną :
http://www.allegro.pl/item940920410_asus_ati_radeon_hd4350_1024mb_ddr2_tv_dvi_pci_e.html

Aktualnie posiadam kartę ATI Radeon HD 2600 PRO 512 mb.
Tą co chcę kupić jest lepsza ale niewiem czy się opłaca bo wkońcu prawie 200 stówy piechotą nie chodzi:lol:
Więc proszę o doradzenie:thumbsup:
KANAR-Bileciki do kontroli!rnPASAŻER-...trąbka.rnKANAR-Jaka trąbka?rnPASAŻER-A jakie bileciki? xD
ht t p://forum.cdaction.pl/index.php?autocom=blog&blogid=3094&showentry=32245 Mój blog<
Avatar użytkownika
Agatix_001 (7)
[Użytkownik]
 
Posty: 141
Dołączył(a): 02 wrz 2008, 17:06
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Nowa karta graficzna - pomóżcie

Postprzez JAMADZIUM (11) » 04 mar 2010, 22:03

Szyna bit 64-bit odpada.:thumbsdown:

Chłodzenie pasywne odpada.:thumbsdown:



Powiedz jak wygląda reszta twojego PC.



Bierz coś 256 bit.Proponuje uzywanego ATI RADEON 3870 512mb 256 bit.
Avatar użytkownika
JAMADZIUM (11)
[V.I.P.]
 
Posty: 860
Dołączył(a): 23 mar 2009, 14:00
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 16 razy

Nowa karta graficzna - pomóżcie

Postprzez mariiox (11) » 04 mar 2010, 22:10

Hehe niby już nie nowa... Ale COd6 poszło mi na maximum :P

http://www.idg.pl/news/129515/GeForce.8800.GT.to.musi.byc.hit.html
Obrazek
Avatar użytkownika
mariiox (11)
[Użytkownik]
 
Posty: 1561
Dołączył(a): 26 cze 2009, 14:31
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Nowa karta graficzna - pomóżcie

Postprzez JAMADZIUM (11) » 04 mar 2010, 22:12

Najlepsze że na tej :

http://allegro.pl/item938200465_karta_g ... _dx11.html

"karcie graficznej" według sprzedającego zagrasz bezproblemowo w GTA IV.:P

BZDURA ! ! !
Avatar użytkownika
JAMADZIUM (11)
[V.I.P.]
 
Posty: 860
Dołączył(a): 23 mar 2009, 14:00
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 16 razy

Nowa karta graficzna - pomóżcie

Postprzez seebastianek (9) » 04 mar 2010, 23:52

JAMADZIUM napisał(a):
Najlepsze że na tej :

http://allegro.pl/item938200465_karta_g ... _dx11.html

karcie według sprzedającego zagrasz bezproblemowo w GTA IV.:P



Aż żal dupę ściska jak się coś takiego kupi ;)
, bierz używane ati RADEON 3870 512mb 256 bit.
tak jak pisał wcześniej JAMADZIUM - na przykład stąd http://allegro.pl/item945139359_okazja_ ... ybsza.html - mam taką grafe jest niczego sobie - wydajna cicha (pamiątki na ddr4 -szkoda że nie ddr5) szyna 256 bit i 512 mb wydajnej pamięc to jej atuty jedyny minus to dość wysokie temperatury - ale Ati tak ma że musi być ciepło i ja tym się nie przejmuję .
ObrazekrnObrazekrnTylko lamer używa format jako rozwiąz
Avatar użytkownika
seebastianek (9)
[Użytkownik]
 
Posty: 690
Dołączył(a): 16 maja 2009, 22:17
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Nowa karta graficzna - pomóżcie

Postprzez Matianos27 (6) » 05 mar 2010, 12:57

Ati Radeon 4850 HD , pamietaj ze dobra karta ma szyne 256bit
Avatar użytkownika
Matianos27 (6)
[Użytkownik]
 
Posty: 103
Dołączył(a): 23 maja 2009, 20:56
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Nowa karta graficzna - pomóżcie

Postprzez jointVenture (8) » 05 mar 2010, 13:16

Również odradzam zaproponowaną przez ciebie kartę, a zarazem polecam także wyśmienitego i wymienianego RADEONA 4850, dobra cena + dobre osiągi = dobre granie i oglądanie filmów HD.
W indeksie wydajności Windows7 ma 7,3 pkt.
8)
Avatar użytkownika
jointVenture (8)
[Użytkownik]
 
Posty: 17
Dołączył(a): 21 mar 2009, 19:54
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Nowa karta graficzna - pomóżcie

Postprzez seebastianek (9) » 05 mar 2010, 13:20

Tyle że RADEONA 4850 za 200zł nie kupi ceny są od 350zł - więc raczej coś z trójek zostaje - no chyba że się nie pali z grafiką to można szukać okazji .
ObrazekrnObrazekrnTylko lamer używa format jako rozwiąz
Avatar użytkownika
seebastianek (9)
[Użytkownik]
 
Posty: 690
Dołączył(a): 16 maja 2009, 22:17
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Nowa karta graficzna - pomóżcie

Postprzez Agatix_001 (7) » 05 mar 2010, 14:06

Ale jest lepsza od tej którą posiadam?
Bo tą którą chcę kupić ma 1gb to chyba dobra co nie?
KANAR-Bileciki do kontroli!rnPASAŻER-...trąbka.rnKANAR-Jaka trąbka?rnPASAŻER-A jakie bileciki? xD
ht t p://forum.cdaction.pl/index.php?autocom=blog&blogid=3094&showentry=32245 Mój blog<
Avatar użytkownika
Agatix_001 (7)
[Użytkownik]
 
Posty: 141
Dołączył(a): 02 wrz 2008, 17:06
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Nowa karta graficzna - pomóżcie

Postprzez Gandzior1995 (1) » 05 mar 2010, 15:37

ja mam 128 mb 128 bit i dobra jest radeon 9550
Avatar użytkownika
Gandzior1995 (1)
[Użytkownik]
 
Posty: 16
Dołączył(a): 04 mar 2010, 19:36
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Nowa karta graficzna - pomóżcie

Postprzez dezertx (9) » 05 mar 2010, 15:40

Nie, dlatego, że ten 1GB jest najprościej mówiąc powolny[szyna 64bit to tagedia]. Nie ma jeszcze chyba gier które nie odpaliłyby na 512MB. Najlepiej napisz jaki masz procek, bo jak słaby to będzie hamował grafikę i uświadczysz różnicy.
http://img.userbars.pl/49/9604.jpg http://img.userbars.pl/49/9604.jpg
Obrazek
[url=http://userbars.pl/Firmy-i-marki/Userbar/18768,Li
http://www.focusklubpolska.pl/image.php?u=18890&type=sigpic&dateline=1301238003
Avatar użytkownika
dezertx (9)
[V.I.P.]
 
Posty: 297
Dołączył(a): 09 sie 2008, 19:37
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Nowa karta graficzna - pomóżcie

Postprzez Agatix_001 (7) » 05 mar 2010, 15:52

Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 2.00 GHz, 3gb ram i vista
a na naklejce jest procek intel pentium dual inside :D
niewiem czy to jakaś różnica na prockach sie nie znam ;)
KANAR-Bileciki do kontroli!rnPASAŻER-...trąbka.rnKANAR-Jaka trąbka?rnPASAŻER-A jakie bileciki? xD
ht t p://forum.cdaction.pl/index.php?autocom=blog&blogid=3094&showentry=32245 Mój blog<
Avatar użytkownika
Agatix_001 (7)
[Użytkownik]
 
Posty: 141
Dołączył(a): 02 wrz 2008, 17:06
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Nowa karta graficzna - pomóżcie

Postprzez shacun (9) » 05 mar 2010, 16:13

1 gigowa karta ale TYLKO na ddr3 i wyzszych wtedy ma to jakis sens bo nic innego nie bardzo sie oplaca kupowac jezeli chcesz pograc
No i oprocz tego zalecam zmiane procka bo lepsza karta nie bedzie w pelni mogla pokazac na co ja stac

Na naklejce masz napisane jaki masz procek czyli dual a te inside to taki ich opis
Now I am become death, the destroyer of worlds
Avatar użytkownika
shacun (9)
[Użytkownik]
 
Posty: 403
Dołączył(a): 07 sty 2010, 20:06
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Nowa karta graficzna - pomóżcie

Postprzez Agatix_001 (7) » 05 mar 2010, 16:20

Ok dzięki a jaki procek proponujesz skoro już ma być jego zmiana? Taka przyzwoita cena żeby była:D
KANAR-Bileciki do kontroli!rnPASAŻER-...trąbka.rnKANAR-Jaka trąbka?rnPASAŻER-A jakie bileciki? xD
ht t p://forum.cdaction.pl/index.php?autocom=blog&blogid=3094&showentry=32245 Mój blog<
Avatar użytkownika
Agatix_001 (7)
[Użytkownik]
 
Posty: 141
Dołączył(a): 02 wrz 2008, 17:06
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Nowa karta graficzna - pomóżcie

Postprzez seebastianek (9) » 05 mar 2010, 16:40

Szukaj karty z takimi parametrami :
512mb - 1gb pamięci
ddr3 - ddr5 rodzaj pamięci im wyższy ddr tym lepiej
128bit - 256bit szerokość szyny przesyłania danych - im "szersza" tym lepiej
Ile pieniędzy chcesz wydać na grafikę , jaki masz zasilacz (marka , model ile wat) w jakie gry zamierzasz grać ? za jaki czas chcesz zmieniać grafikę na nową ? Czy może być używana ?
Pytań jest wiele ale grafik na rynku jeszcze więcej , żeby kupić grafikę trzeba wiedzieć co kompie i w portfelu piszczy .
ObrazekrnObrazekrnTylko lamer używa format jako rozwiąz
Avatar użytkownika
seebastianek (9)
[Użytkownik]
 
Posty: 690
Dołączył(a): 16 maja 2009, 22:17
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Nowa karta graficzna - pomóżcie

Postprzez Agatix_001 (7) » 05 mar 2010, 17:08

teraz np cod6 mw2 na full mi idzie tylko cienie mam średnie a assassin's creed na dx10 idzie bezproblemowo no a gry i wymagania szybko się zminieniają więc pomyślałam o zmianie. A jakie znacie dobre karty i procki takie w przyzwoitych cenach?
KANAR-Bileciki do kontroli!rnPASAŻER-...trąbka.rnKANAR-Jaka trąbka?rnPASAŻER-A jakie bileciki? xD
ht t p://forum.cdaction.pl/index.php?autocom=blog&blogid=3094&showentry=32245 Mój blog<
Avatar użytkownika
Agatix_001 (7)
[Użytkownik]
 
Posty: 141
Dołączył(a): 02 wrz 2008, 17:06
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Nowa karta graficzna - pomóżcie

Postprzez Agatix_001 (7) » 05 mar 2010, 17:22

A te:
http://www.allegro.pl/item942755727_sapphire_hd3870_ultimate_512mb_ddr4_gwara_3870.html

lub ta:
http://www.allegro.pl/item944484024_sapphire_hd3870_512_mb_ddr4_256_bit_uzywana_bcm.html
Czy między nimi jest jakaś różnica? Wiecie, bo ja chcę taką na dłuższy czas a cena by mi odpowiadała.
Więc jak uważacie?
KANAR-Bileciki do kontroli!rnPASAŻER-...trąbka.rnKANAR-Jaka trąbka?rnPASAŻER-A jakie bileciki? xD
ht t p://forum.cdaction.pl/index.php?autocom=blog&blogid=3094&showentry=32245 Mój blog<
Avatar użytkownika
Agatix_001 (7)
[Użytkownik]
 
Posty: 141
Dołączył(a): 02 wrz 2008, 17:06
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Nowa karta graficzna - pomóżcie

Postprzez shacun (9) » 05 mar 2010, 17:30

Z tego co widze to roznicy nie ma a o radeonach nie mam najlepszego zdania bo mialem podobnie jak Ty radeona 2600 XT 512mb ddr3 ale na agp i same problemy z nim od sterownikow po wyswietlanie grafy w niektorych grach.

Dobry procesor to WG MNIE intel dual core e5400. Nie jest drogi a bardzo ladnie sie kreci i na jakis czas wystarczy
Now I am become death, the destroyer of worlds
Avatar użytkownika
shacun (9)
[Użytkownik]
 
Posty: 403
Dołączył(a): 07 sty 2010, 20:06
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Nowa karta graficzna - pomóżcie

Postprzez Agatix_001 (7) » 05 mar 2010, 17:37

Właśnie przed chwilą oglądałam sobie intel dual core e5400 jest w granicach 200 zł tylko że tam są jakieś 64bity i jakieś inne oznaczenie :/ nie znam się na prockach więc jakbyście mogli to podajcie w szczegółach jaki to ma być(taki dobry).
KANAR-Bileciki do kontroli!rnPASAŻER-...trąbka.rnKANAR-Jaka trąbka?rnPASAŻER-A jakie bileciki? xD
ht t p://forum.cdaction.pl/index.php?autocom=blog&blogid=3094&showentry=32245 Mój blog<
Avatar użytkownika
Agatix_001 (7)
[Użytkownik]
 
Posty: 141
Dołączył(a): 02 wrz 2008, 17:06
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Nowa karta graficzna - pomóżcie

Postprzez Gandzior1995 (1) » 05 mar 2010, 19:03

ja sram na kompy mam grata do neta i konsole sa do gier dzieci :P
Avatar użytkownika
Gandzior1995 (1)
[Użytkownik]
 
Posty: 16
Dołączył(a): 04 mar 2010, 19:36
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Następna strona

Powrót do Hardware & Software

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość